Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Κατακόρυφη αύξηση παχυσαρκίας εώς το 2030

Αν οι Αμερικάνοι διατηρήσουν τις διατροφικές τους συνήθειες και συνεχίσουν να αποφεύγουν την άσκηση, οι ιστορικοί του μέλλοντος δεν αποκλείεται να θεωρήσουν ότι οι αρχές του 21ου αιώνα ήταν μία χρυσή εποχή κατά την οποία οι άνθρωποι ήταν...αδύνατοι.

Η πιο πρόσφατη από τις εκθέσεις για την επιδημία παχυσαρκίας στις ΗΠΑ παρουσιάζει την συνηθισμένη ζοφερή εικόνα: το 35,7% των ενηλίκων και το 16,9% των παιδιών ηλικίας από 2 έως 19 ετών είναι υπέρβαρο. Για πρώτη φορά όμως η μελέτη του Ταμείου για την Υγεία στην Αμερική και του Ιδρύματος Ρόμπερτ Γουντ Τζόνσον (η ένατη που έχουν παρουσιάσει μέχρι σήμερα) χρησιμοποιεί ένα είδος "χρονομηχανής" για να ερμηνεύσει τα στοιχεία. Με βάση πληθυσμιακά και άλλα στοιχεία η έκθεση προβλέπει ότι μέχρι το 2030, αν δεν αλλάξει τίποτα, οι μισοί ενήλικοι Αμερικανοί θα είναι παχύσαρκοι.

Στηριζόμενη σε στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τον Αύγουστο το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) η έκθεση υποστηρίζει ότι το ποσοστό των υπέρβαρων θα φτάσει στο 44% και μάλιστα σε 13 Πολιτείες θα ξεπεράσει το 60%.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!