Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Εσείς πόσα κιλά πήρατε στην εγκυμοσύνη...;

Eρευνητές από το Νοσοκομείο Παίδων στο Ontario (CHEO), το Πανεπιστήμιο της Ottaba (Τμήμα Ιατρικής και επιστημών υγείας) και ερευνητές από τo ερευνητικό τμήμα του νοσοκομείου της Ottaba, συσχέτισαν το βάρος της εγκυμονούσας με το βάρος του νεογνού και κατά πόσο το επηρεάζει..

«Η παχυσαρκία μπορεί να γίνει μέρος ενός φαύλου κύκλου», δήλωσε η ερευνήτρια  Δρ. Kristi Adamo, και συνέχισε, «Το βάρος γέννησης μπορεί να είναι ένας δείκτης του βάρους του παιδιού στη προσχολική, ακόμα και στην ενήλικη ζωή. Είναι ζωτικής σημασίας για μια μητέρα να κατανοήσει ότι η υγιεινή διατροφή και ο τρόπος ζωής της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα επηρεάσει το βρέφος πολύ περισσότερο από τους εννέα μήνες της κύησης ».


Για να διαπιστωθεί πόσο επηρεάζει το βάρος της εγκυμονούσας, το βάρος του βρέφους, η Δρ. Kristi Adamo και οι συνεργάτες της εξέτασαν στοιχεία από περισσότερες από 4.000 μητέρες με το μωρό τους, οι οποίες νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο της Ottaba και το Γενικό Νοσοκομείο της Kingston μεταξύ του έτους 2002 και 2009. Βρήκαν ότι η υπερβολική αύξηση του βάρους κύησης μπορεί να είναι εξίσου προβληματική είτε η γυναίκα ήταν υπέρβαρη είτε παχύσαρκη πριν την εγκυμοσύνη. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε ότι ανεξάρτητα από δείκτη μάζα σώματος προ-εγκυμοσύνης (ΒΜΙ), οι μητέρες που είχουν αρκετά αυξημένο βάρος κύησης, αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα ότι το παιδί τους θα γεννηθεί βαρύτερο από το μέσο όρο βάρους των βρεφών.
 
Πηγή: Z. M. Ferraro, N. Barrowman, D. Prud’homme, M. Walker, S. W. Wen, M. Rodger & K. B. Adamo. Excessive gestational weight gain predicts large for gestational age neonates independent of maternal body mass index. The Journal of Maternal-Fetal and Neonatal Medicine, April 17, 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!