Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Φτιάξτε τα δικά σας δημητριακά πρωινού!Η αξία του πρωινού γεύματος, όπως είναι ευρέως γνωστό, είναι αδιαπραγμάτευτη! 
Έτσι πολύς κόσμος, αφού υιοθετήσει την ευεργετική αυτή συνήθεια του πρωινού, μέσα στις επιλογές του συγκαταλέγει και τα δημητριακά πρωινού. Η επιλογή αυτή είναι πολύ καλή, αρκεί τα δημητριακά πρωινού που θα επιλεγούν να είναι το λιγότερο δυνατό επεξεργασμένα.

Είναι πολύ διαφορετικό να καταναλώνει κάποιος για πρωινό, βρώμη και πολύ διαφορετικό να καταναλώνει, τύπου δημητριακά σε μορφή τετράγωνη, παραλληλόγραμμη, ολοστρόγγυλη με γεύση σοκολάτα, καραμέλα κτλ. και με πρόσθετη ζάχαρη.

Εάν νιώθετε την ανάγκη λοιπόν να φροντίσετε το σώμα σας, το πρώτο που θα χρειαστεί να φροντίσετε είναι η ποιότητα της τροφής που εισάγετε σε αυτό. Έτσι σας προτείνω, να αντικαταστήσετε τα επεξεργασμένα δημητριακά πρωινού με δικά σας, σπιτικά!


Παρακάτω σας προτείνουμε να δοκιμάστε έναν εύκολο, νόστιμο και οικονομικό τρόπο για να φτιάξετε τα δικά σας δημητριακά πρωινού! Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Νιφάδες βρώμης
  • Λιναρόσπορο (προαιρετικά)
  • Ηλιόσπορους
  • 1 χούφτα καρύδια ή φουντούκια ή αμύγδαλα
  • Σταφίδες ή/και οποιοδήποτε άλλο αποξηραμένο φρούτο επιθυμείτε
Αλέθετε τους ηλιόσπορους με τον λιναρόσπορο. Στην συνέχεια αλέθετε μαζί για πολύ λίγο τα καρύδια ή τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα (αναλόγως τι θα επιλέξετε). Τα ανακατεύετε με την βρώμη και τοποθετείτε το μείγμα σε αεροστεγές μπολ. Μουλιάζετε σε γάλα ή γιαούρτι ή ξινόγαλο από το βράδυ και ο πρωί ανακατεύετε με τα αποξηραμένα φρούτα που θα επιλέξετε. Εναλλακτικά μπορείτε να το βράσετε το πρωί και μετά να προσθέσετε τα αποξηραμένα φρούτα ή ακόμα και μέλι!


Καλή σας απόλαυση!Πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, 
Υποψήφια Σύμβουλος Συστημικής Θεραπείας
email: eleounaki@outlook.com
site: www.eleounaki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!