Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Έρευνες έδειξαν ότι..: Τρώγοντας κόκκινο κρέας...

Έρευνα που έγινε στο Harvard Medical School, έδειξε πως καταναλώντας συχνά κόκκινο κρέας..
αυξάνεται ο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο. Όσο μεγαλύτερη και συχνότερη η κατανάλωση τόσο μεγαλύτερος και ο κίνδυνος. Παράλληλα, η έρευνα συμπέρανε ότι η αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος, ιδίως του κατεργασμένου, από κρέας πουλερικών, ψάρια, πλήρη δημητριακά και ξηρούς καρπούς μειώνει τον κίνδυνο.
Στη μελέτη συμμετείχαν  121.342 άντρες και γυναίκες, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο, που αφορούσε τις διατροφικές συνήθειες και τη κατάσταση της υγείας τους από το 1980 εώς το 2006. Σε αυτό το διάστημα σημειώθηκαν 23.926 θανάτοι, εκ των οποίων οι 5.910 είχαν ως αιτία θανάτου τα καρδιαγγειακά νοσήματα και 9.464 άτομα απεβίωσαν από τη νόσο του καρκίνου.
Άτομα τα οποία κατανάλωναν περισσότερο κόκκινο κρέας διαπιστώθηκε πως είχαν και μειωμένη φυσική δραστηριότητα, υψηλότερο δείκτη μάζα σώματος καθώς επίσης ήταν περισσότερο πιθανό να καπνίζουν.
Σε περίπτωση αύξησης της μερίδας του κόκκινου κρέατος, βρέθηκε αύξηση 12% της θνησιμότητας. Το ποσοστό θνησιμότητας αυξάνεται σε 20% σε περίπτωση κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος π.χ. μπέικον.
Οι ερευνητές εκτίμησαν πως αν μειωνόταν η κατανάλωση κόκκινου κρέατος στο μισό, το ποσοστό θνησιμότητας θα ήταν μικρότερο.
Καθηγητής του Harvard, και επικεφαλής της έρευνας,  Dr.Fran B.Hu είπε: ''Είναι εντυπωσιακό το πόσο αυξάνονται τα ποσοστά θνησιμότητας, με τη κατανάλωση κόκκινου κρέατος''  

 Πηγή: Archives of Internal Medicine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!