Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Είπαν..:Το έντερο του ΛεβιάθανΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΠΟ, το Παρίσι χύνει κάθε χρόνο στο νερό είκοσι πέντε εκατομμύρια φράγκα. Τα χύνει με το έντερο του δηλαδή με τους υπονόμους του.

  Η επιστήμη σήμερα ξέρει πως το καλύτερο λίπασμα για τη γη,που αποκτά έτσι μεγάλη γονιμότητα, είναι τα περιττώματα του ανθρώπου. Οι Κινέζοι το γνώριζαν πριν από μας κι αυτό ντροπιάζει τον ευρωπαικό πολιτισμό. Και για τούτο η κινεζική γη παρουσιάζεται ολοένα νέ και φρέσκια. Αν λοιπόν κοπριά το χρυσάφι μας και η κοπριά μας πάλι είναι χρυσάφι. Και όμως το χρυσάφι αυτό το πετάμε
  Η Ευρώπη ξοδεύει μεγάλα ποσά για να στέλνονται πλοία στο Νότιο Πόλο και να φορτώνουν περιττώματα πιγκουίνων και άλλων πουλιών.  Ωστόσο το θυσαυρό που έχουμε στα χέρια μας τον ρίχνουμε στη θάλασσα. Αν σκορπούσαμε στη γη τις ακαθαρσίες των ανθρώπων και των ζώων, αντί να τις ρίχνουμε στο νερό, θα είχε τραφεί ο κόσμος ολόκληρος. Μόνο η Γαλλία χύνει κάθε χρόνο στον ωκεανό, με τα ποτάμια της, πεντακόσια εκατομμύρια φράγκα, δηλαδή το ένα τέταρτο από τα δημόσια έξοδα της. Έτσι και η γη φτωχαίνει και το νερό μολύνεται. Απ’ το χωράφι βγάινει η πείνα και απ’ το ποτάμι η αρρώστια. Γι’ αυτό ο Τάμεσης ξάφνου δηλητηριάζει τους Λονδρέζους.
   Και ο δημόσιος πλούτος χύνεται στο ποτάμι. Η χώρα αιμορραγεί οικονομικά στην κυριολεξία. Η Ευρώπη μ ‘αυτόν τον τρόπο, εξαντλείται και καταστρέφεται.

Συγγραφέας : ΒΙΚΤΟΡ ΟΥΓΚΟ
Τίτλος Βιβλίου : ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ
Εκδοτικός Οίκος : Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ
Μετάφραση : Γιάννης Κουχ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!