Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Τρόπος Να Σκεφτείς: Change the Script ή ‘δείτε την αλλιώς’Γράφει ο Θανάσης Μακρής, ΔιατροφολόγοςΓεια σας. Έχετε σκεφτεί αυτό που θα έπρεπε να είχατε σκεφτεί; Σας μπέρδεψα.
    Στις συζητήσεις πολλές φορές με τους πελάτες μου αναλύουμε τα θέματα που αφορούν το ‘μετά’. «Πέρασε το Σαββατοκύριακο, τα Χριστούγεννα, η γιορτή μου και ναι, έφαγα πολλά γλυκά δεν θα πω ψέματα». Τι γίνεται όμως όταν έχουν περάσει όλα αυτά; Τι αίσθηση αφήνει όλο αυτό που πέρασε; «Τώρα που τα σκέφτομαι δεν κατάλαβα και τίποτα, άντε χάστα τώρα (τα κιλά)», η κλασική απάντηση που δίνουν οι περισσότεροι μετά από extra large ημέρες.

     Δεν σας κρύβω ότι είμαι υπερ των αθροιστικών γραμμών. Τι κερδίσαμε, και τι χάσαμε. Αν η αίσθηση που έχει κανείς μετά από ένα ‘ξέχειλο’ Σαββατοκύριακο είναι κακή τότε προφανώς θα έπρεπε να είχε προσέξει νωρίτερα, δεν είναι έτσι;

Είναι Παρασκευή βράδυ λοιπόν και κάνουμε σχέδια για ένα ξένοιαστο Σαββατοκύριακο:
–Σκηνή 1η –
Πηγαίντε στην Δευτέρα, περίπου 10:00 το πρωί, όπου σκέφτεστε πως πέρασε το Σαβ/κο, αλλά… «εκείνο το στιφάδο το τάραξα», «τι το ήθελα το καζάν ντιπί μετά τα κεφτεδάκια», «έσκασα, αλλά ήταν…»
-Σκηνή 2η -
Αισθάνεστε ότι το παρακάνατε, η αθροιστική γραμμή έδειξε πολλές ενοχές και λιγότερη ευχαρίστηση.

Πάμε λοιπόν πίσω στην 1η Σκηνή και αλλάζουμε λίγο το σενάριο:
– Δευτέρα 10:00 το πρωί οι ενοχές δεν σας κατακλύζουν και οι σκέψεις σας μιλάνε κάπως έτσι, «κοιμήθηκα σαν πουλάκι, όχι σαν προχθές στη γιορτή του Μήτσου», «πόσο να φας, 1 μπριζόλα και λίγο σαλάτα», «για δες τη ζυγαριά με δείχνει το ίδιο».
Αν κάτω από την αθροιστική γραμμή κρύβονται ενοχές μην σκάτε, αλλάξτε το σενάριο!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!