Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Τρόπος Να Σκεφτείς: Μετά τις γιορτές αυστηρή δίαιτα


Γράφει ο Θανάσης Μακρής

Γεια σας. Στο πρώτο μου άρθρο ''Ποτέ τη Δευτέρα'', ξεκίνησα να αναφέρομαι στο γιατί ξεκινάμε συνήθως Δευτέρα δίαιτα και ποιές λάθος σκέψεις συνοδεύονται με αυτό. Σήμερα θα επεκταθούμε απαντώντας στο ερώτημα ''γιατί Δευτέρα δίαιτα και γιατί μετά από γιορτές?''
Η απάντηση και εδώ είναι απλή.

Για κάθε ''γιατί'' υπάρχει ένα ''πολύ''. Πώς θα σβήσουμε τα λάθη των γιορτών γιατί έχουμε την ανάγκη να το κάνουμε; Στο πολύ φαγητό απαντάμε με πολύ δίαιτα. ''Βάλε μας κάτι αυστηρό'', ''πήρα σοβαρές αποφάσεις'', ''τέλος αυτό ήταν'', ''μπούχτησα'', ''και τι κατάλαβα'' είναι κάποιες από τις εκφράσεις που έχω καταγράψει.
Η μία ακρότητα δεν λύνεται με μία άλλη λέω από μέσα μου και η εξομολόγηση για το τι καλούδια είχε το εορταστικό τραπέζι δεν έχει τέλος. Η φόρα βέβαια που έχει κάποιος για να λύσει το πρόβλημα του είναι τέτοια που δεν ακούει κανένα, ακούει μόνο τις ενοχές του. Μερικές φορές ο μονόλογος αυτός μου θυμίζει ρινγκ πυγμαχίας, γρονθοκοπείς έναν αντίπαλο ο οποίος δεν υπάρχει. Προσέξτε όμως τι λάθος εμπεριέχεται στη σκέψη αυτή – δίαιτα από Δευτέρα γιατί ξέφυγα στις γιορτές- μου θυμίζει μια πρόσφατη συζήτηση – ωραία πόλη η Αθήνα γιατί δεν μου αρέσει το χωριό μου - το ότι ξέφυγε κάποιος στις γιορτές δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει να μειώνει το βάρος του. Είναι πολύ βασικό να διαχωρίζετε αυτά τα δύο πράγματα.
Θα ακούσουμε άραγε μετά τις γιορτές το κλασικό ''χάστε τα κιλά των γιορτών γρήγορα και ανώδυνα'', μην τους πιστέψετε, ποντάρουν στο καλό τους φύλλο, τις ενοχές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!