Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Τρόπος Να Σκεφτείς: Μαγικός Νυχοκόπτης


Γράφει ο Θανάσης Μακρής

Γεια σας. Έχετε ακούσει για εκείνον τον μαγικό νυχοκόπτη που κόβεις μια φορά τα νύχια σου και δεν χρειάζεται να τα ξανακόψεις ποτέ; Ναι… Ναι… αλήθεια υπάρχει! Και ξέρετε που υπάρχει; Στη «μητέρα» φαντασία. Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε με το μεγάλο κεφάλαιο «έχασα βάρος αλλά το ξαναπήρα» και συγκεκριμένα για εκείνες τις δίαιτες που χάνεις βάρος και δεν το ξαναπαίρνεις ποτέ.


Ακούω την πεποίθηση, πολλές φορές, των ανθρώπων ότι αρκεί «μια δίαιτα» για να κρατήσουν το βάρος τους μειωμένο για πάντα και ακούγεται πολλές φορές η έκφραση, «μ’ αυτή τη δίαιτα δεν τα ξαναπαίρνεις». Αυτό αποτελεί ευχή και όχι πραγματικότητα. Το ερώτημα θα έπρεπε να τίθεται ως εξής «πόσο τρως για να μην παχύνεις και πόσο τρως και παίρνεις βάρος». Τα πράγματα και εδώ είναι απλά, αν τρως παραπάνω απ’ όσο χρειάζεται το σώμα σου, θα πάρεις βάρος (βλ Ο Κος Λίπος) ότι δίαιτα και να έκανες στο παρελθόν. Εμείς οι διατροφολόγοι το λέμε αυτό ισοζύγιο. Το ξεπερνάς; Πόσο; Ανεβαίνει η ζυγαριά. Κάντε λοιπόν αυτό που πρέπει για να μειώσετε το βάρος σας αλλά θα πρέπει και το ισοζύγιο να το διατηρείτε σταθερό για να διατηρήσετε τη μείωση του βάρους σας.

Ας ευχηθούμε να μην ξανακούσουμε για δίαιτες που σου κάνουν το μεταβολισμό F16, ούτε μαγικούς νυχοκόπτες που κόβουν μια φορά τα νύχια και αυτά δεν μεγαλώνουν ποτέ, ούτε μαγικά ψαλίδια που κόβουν τα μαλλιά και αυτά δεν ξαναφουντώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!