Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Τρόπος Να Σκεφτείς: Τα προσδοκώμενα απευκταία


Γράφει ο Θανάσης Μακρής

Γεια σας. Το δίλημμα επιστρέφει, «να σταματήσω ή να συνεχίσω;», «κι αν συνεχίσω, τι θα αλλάξει;». Το επιχείρημα κάποιου να μειώσει το βάρος του καταλήγει κάπως έτσι. Τι πήγε στραβά όμως και το επιχείρημα αυτό, τσαλακώνεται σαν χαρτάκι σημειώσεων προς πέταμα; Σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι φταίνε πολλά. Αλλά, όχι και τόσα όσο η προσέγγιση που έχει το άτομο πριν μπει σε ένα πρόγραμμα μείωσης βάρους.
Προσέξτε, αν κάποιος πιστεύει ότι ξεκινώντας το πρόγραμμα του, θα μειώσει το βάρος του κατά 4 κιλά την εβδομάδα και τελικά διαπιστώσει ότι η μείωση είναι περίπου 1 κιλό.. θα
πέσει από τα σύννεφα! Θα θεωρήσει ότι κάτι φταίει, ότι τον κοροϊδεύουν, ότι πετάει τα λεφτά του. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι έτσι, ο ειδικός αν μπορούσε θα βοηθούσε το πελάτη του να μειώσει το βάρος του αν γινόταν και σε ένα βράδυ με την ανάλογη αμοιβή πάντα. Βέβαια αυτό δεν γίνεται και γι’ αυτό πρέπει να επιμένουμε στις «γήινες» λύσεις. Πόσο όμως το αυτί κάποιου μπορεί να τις ακούσει; Τις ακούει δυσκολότερα απ’ ότι τις «μαγικές», τις «εύκολες» λύσεις.


Η αλήθεια έχει ως εξής λοιπόν, το παιχνίδι χάνεται πριν ακόμη ξεκινήσει. Ξεκινώντας διαπιστώνει κανείς ότι αυτά που πίστευε είναι άλλα απ’ αυτά που μπορούσε να κάνει. Έτσι, η σύγκρουση μέσα του λαμβάνει χαοτικές διαστάσεις και συνήθως το αρχικό του δίλημμα «να σταματήσω ή να συνεχίσω», γέρνει προς το να «σταματήσω». Καλό είναι λοιπόν στην πρώτη συνεδρία ο ειδικός να ενημερώνει τον πελάτη του ειδικά και γενικά στα θέματα που αφορούν την μείωση βάρους. Μην ξεχνάτε επίσης ότι όσο περισσότερο απέχει η πραγματικότητα από την αλήθεια, τόσο πιο μεγάλος ο θόρυβος της πτώσης. Διαφωνείτε; Δείτε γύρω σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!